Luonnollisia vaihtoehtoja hellävaraiseen ihon kuorintaan - Vanamo Cosmetics

Luonnollisia vaihtoehtoja hellävaraiseen ihon kuorintaan

Tavoitellessamme virheetöntä ihoa monet meistä turvautuvat happopohjaisiin seerumeihin, erityisesti sellaisiin, jotka sisältävät AHA:ta (Alpha Hydroxy Acid) ja BHA:ta (Beta Hydroxy Acid), jotka lupaavat sileämmän ja uudistuneen ihon. Totuus on kuitenkin, että nämä hapot eivät ehkä ole niin ihoystävällisiä kuin miltä ne näyttävät.

AHA ja BHA


AHA (alfahydroksihappo) -  Usein hedelmistä ja maidosta johdettu AHA tunnetaan kuorivista ominaisuuksistaan. Vaikka se voi tarjota sileyttä, se voi myös olla ankara herkälle iholle.


BHA (beetahydroksihappo) - Yleisesti akneen taipuvaiselle iholle tarkoitetuissa tuotteissa esiintyvä BHA tunkeutuu ihosoluihin ja kuorii ihohuokosia. Se voi kuitenkin aiheuttaa kuivumista ja ärsytystä.


Happamien seerumien ongelmat


1. Herkkyys ja ärsytys: Happamat seerumit voivat aiheuttaa herkkyyttä, punoitusta ja ärsytystä erityisesti niille, joilla on herkkä iho. Liiallinen käyttö voi johtaa luonnollisen ihosuojan heikkenemiseen.


2. Valoherkkyys: Etenkin AHA tekee ihosta alttiimman auringon vaurioille. Tämä lisää ihon palamisriskiä ja ennenaikaisen ikääntymisen riskejä.


3. Kuivattava:  Happamat seerumit voivat poistaa iholta sen luonnolliset öljyt, mikä johtaa kuivumiseen ja mahdollisesti pahentaa iho-ongelmia.


Luonnolliset vaihtoehdot


Savet hellävaraiseen kuorimiseen:  Savet, kuten kaoliini ja bentoniitti, tarjoavat luonnollisen kuorinnan, hellävaraisesti. Ne poistavat kuolleita ihosoluja, imevät itseensä ylimääräistä öljyä ja jättävät ihon raikkaaksi ja tasaiseksi.


Jogurtin maitohappovoima: Elävä luonnonjogurtti sisältää maitohappoa, mietoa AHA:ta. Luonnonjugurtin happopitoisuus on yleisesti noin 0,9%, mikä on huomattavasti pienempi kuin markkinoilla olevat AHA seerumit. Tämä luonnollinen syötävä ainesosa kuorii hellävaraisesti, kirkastaa ihoa ja auttaa ylläpitämään terveen ihon pH:n.   


Miksi valita luonnollinen kuorinta iholle? 


Hellävarainen uusiutuminen: Luonnolliset vaihtoehdot tarjoavat tehokkaan kuorinnan ilman happamiin seerumeihin liittyviä ankaria vaikutuksia.


Ravinto: Savi ja jogurtti eivät vain uudista ihoa, vaan tarjoavat myös lisäravintoa jättäen ihosi säteileväksi ja terveeksi.


Ympäristö:  Luonnolliset ainesosat ovat usein ympäristöystävällisempiä verrattuna laboratoriossa valmistettujen happojen tuotantoprosesseihin.

Luonnon omien vaihtoehtojen, kuten saven ja jogurtin, käyttäminen antaa sinulle hellävaraisemman lähestymistavan ihonkuorintaan ja edistää tervettä ja säteilevää ihoa vaarantamatta ihosi hyvinvointia. 

Tutustu jauhemaisiin savikasvonaamioihimme, jotka voit sekoittaa sekä veteen, että luonnonjogurttiin, jos kaipaat enemmän tehoa kuorinnaltasi. 

Takaisin blogiin