Miksi ihoa kannattaa hoitaa sisältäpäin? - Vanamo Cosmetics

Miksi ihoa kannattaa hoitaa sisältäpäin?

Pyrkiessämme hehkuvaan, terveeseen ihoon keskitymme usein vain pinnallisiin hoitoihin ja ihonhoitotuotteisiin. Entä jos kertoisin sinulle, että avain tämän halutun hehkun saavuttamiseen ei ole vain siinä, mitä levität ihollesi, vaan myös siinä, mitä laitat suuhusi?

Ihomme on heijastus sisäisestä terveydestämme ja sen ravitseminen on välttämätöntä pitkäaikaisten tulosten saavuttamiseksi. Tässä blogikirjoituksessa pohditaan, miten erilainen ihonhoidon lähestymistapa voi muuttaa ihosi hyvinvointia ja terveyttä.

Ihon ja ruoan välinen yhteys


Ei ole mikään salaisuus, että ruokavaliollamme on merkittävä rooli yleisessä terveydessämme ja tämä ulottuu myös ihoomme. Tietyt ravintoaineet, kuten vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit, ovat tärkeitä ihon eheyden ylläpitämisessä, vaurioiden korjaamisessa ja nuorekkaan ihon edistämisessä.

Kosteutus 


Kosteuttaminen on toinen tärkeä näkökohta ihon terveydelle ja se ylittää pelkän veden juomisen. Kosteuttavien ruokien, kuten runsaasti vettä sisältävien hedelmien ja vihannesten nauttiminen voi auttaa pitämään ihosi täyteläisenä, joustavana ja kosteutettuna sisältä ulospäin.

Tulehdukseen ja ihosairauksiin puuttuminen


Tulehdus on usein monien yleisten ihoongelmien, kuten aknen, ekseeman ja ennenaikaisen ikääntymisen syy. Hyväksymällä anti-inflammatorisen ruokavalion, joka sisältää runsaasti ruokia, kuten rasvaista kalaa, pähkinöitä, marjoja  ja lehtivihanneksia, voit auttaa pitämään tulehdusta kurissa ja tukea kehoasi. 

Suoliston ja ihon yhteys


Usko tai älä, suolistomme ja ihomme terveyden välillä on vahva yhteys. Tasapainoinen suoliston mikrobiomi voi osaltaan kirkastaa ihoa, kun taas epätasapaino voi pahentaa iho-ongelmia. Probioottipitoisten ruokien, kuten jogurtin ja fermentoitujen vihannesten ja juomien, lisääminen edistää suoliston terveyttä  mikä puolestaan hyödyttää ihoasi.

Käytännön vinkkejä ihonhoitoon sisältäpäin

 

  • Syö monipuolisesti ravintopitoisia ruokia, mukaan lukien hedelmät, vihannekset, vähärasvaiset proteiinit ja terveelliset rasvat.
  • Pysy nesteytettynä juomalla runsaasti vettä koko päivän ja syömällä kosteuttavia ruokia.
  • Rajoita prosessoituja elintarvikkeita, puhdistettuja sokereita ja liiallista alkoholin käyttöä, mitkä voi edistää tulehduksia ja iho-ongelmia.
  • Harkitse ihoa rakastavien lisäravinteiden, kuten kollageenipeptidien, omega-3-rasvahappojen ja C-vitamiinin sisällyttämistä rutiiniin.

Sisältä ulospäin -lähestymistapa


Vaikka laadukkailla ihonhoitotuotteilla on paikkansa, todellinen ihon muutos alkaa sisältä. Ravitsemalla kehoasi terveellisellä ruoalla, pysymällä nesteytettynä ja tukemalla suoliston terveyttä autat kehoasi luonnollisen hehkun ja elinvoiman saavuttamisessa. Muista, että kun on kyse terveen, hehkuvan ihon saavuttamisesta, kauneus alkaa todellakin sisältäpäin.

Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti terveempää ihoa sisältäpäin?

Liity kanssamme tutkimaan ihosi ravitsemisen muuntavaa voimaa. Löydät Tietopankistamme lisää tietoa ihon ravitsemiseen sisältäpäin. 

Me Vanamo Cosmetics:lla uskomme muuhun kuin vain laadukkaiden tuotteiden tarjoamiseen. Olemme sitoutuneet antamaan sinulle tietoa ja opastamaan sinua kokonaisvaltaiselle matkalle kohti säteilevää ihoa. 

 

Oletko kyllästynyt monimutkaisiin ihonhoitorutiineihin, sotkuisiin hyllyihin ja tuotteisiin, jotka lupaavat tehdä kaiken, mutta aiheuttavat hämmennystä? On aika omaksua yksinkertaisuus ja löytää vaivattomasti säteilevän, terveen ihon salaisuus.
Lähde mukaan ILMAISEKSI!
Kirjoittaja on Vanamo Cosmeticsin perustaja Laura. Hän on hyvinvointivalmentaja, aromaterapeutti, yrttiasiantuntija (Herbalist) ja ihoanalyytikko.

Takaisin blogiin